Söndag

jaha då var det söndag igen. än så länge så är det en vanlig söndag, jag ligger i sängen och lyssnar på claes snarkande! Det va inte så roligt igår på grand. Det var inte ens mycket folk, vad händer med falkenberg egentligen?? Det roligaste va lätt på Entill när vi skulle gå hem men jag tänker inte berätta varför hihi.
Nästa helg kommer ju bli så sjukt mycket bättre. Less than jake på kb i malmö fy fan va kul det ska bli att se dom igen!! Än sålänge är det bara jag som har biljett dock, Claes säger att han ska köpa och Tim verkar vara sådär sugen men vem kan motstå en lördakväll i malmö tillsammans med mig och Claes!? Oskar kan ju inte åka med för han ska ju på landslagsläger, fett grymt jag ska peppa honom hela veckan! På tal om oskar förresten har ni kollat in caretaker.blogg.se! snyggaste första inlägget på en blogg någonsin!
Nej magen kurrar dags att väcka claes så vi kan gå iväg till Oskar och få våra stuvade makaroner! =)



vuxen!

Japp ungefär klockan 5 morse så började Hjalmar Fredin en ny tid i hans liv. Jag gjorde min första riktiga arbetsdag =) Visst har jag gjort praktik i snart ett år men det är ju praktik, och visst cyklade jag runt i sommras och delade ut tidningen, men det var bara ett sommarjobb. Idag jobbade jag på riktigt. Det känndes ganska bra också, jag fick till och med baka av en omgång med lussekatter helt själv!  
Men att bli vuxer är ju så mycket mer än att börja jobba. Att bo ensam till exempel. vilken jag av en händelse gjorde i veckan då  pappa var i stockholm. Det var spännande att få gå och handla själv, ta hand om tvätten, laga mat. Faaaast jag måste nog fortsätta öva på allt det där, När jag var och handlade blev det: Chips, dip, mandelskorpor, madlagningsgrädde, cola och glass (nutella hade pappa köpt innan han åkte), jag missade tvättiden och var på McDonalds två gånger i torsdags.
Nu ska jag gå och städa på mitt rum för idag får vi långväga besök. Lisa och Thomas kommer hit med lovisa. Dom blir dom första som smakar mina egna bageri-bakna lussekatter :D

hej svejs

slött

Den här helgen har jag gjort ingenting. Faktiskt ingenting, just nu kommer jag inte ens ihåg vart jag var i fredags kväll!
på ett sätt är det ju skönt att bara hänga med kompisar å så men nästa helg måste det faktiskt hända något.
Det är ju första advent nästa helg!! Måste börja slipa på min önskelista, och eftersom jag inte fick någon cykel i födelsedagspresent så står den ju kvar på listan. På tal om presenter förresten så vet jag vad både pappa och mamma ska få i julklapp :D det är gött att man har lite färdigt i allfall nu är det ju bara dom två svåraste kvar, Hanna och Elin. Undra om det var hanna som tyckte att i år skulle vi bara ge varandra hemmagjorda presenter, isåfall kan jag ju rita en teckning och ge dom. Men eftersom jag inte håller med hanna i hennes förslag (nu låter jag ju jätte girig) så får jag nog ta och dra ner i falkenbergs city och leta. Eller så slår jag in Elins juice maskin som hon fick i födelsedagspresent och ger henne den igen. Den står ju faktiskt här hemma hos oss så med lite tur så har hon glömt att det är hennes. Du är ett geni Hjalmar!! 

peace! 

ingen bra bloggare

njaa jag tror inte jag är så bra på att blogga, men nu när jag väl har en blogg så kan jag ju lika gärna skriva i den!

har varit en härlig vecka nu faktiskt!

  • ledig måndag
  • en lektion på tisdag och sen julspex + grand på kvällen!
  • fotbollsturnering med skolan i onsdags
  • på ritz började vi med lussekatter och pepparkakor äntligen!
  • och så har jag fått jobb på ritz och jag får välja själv vilka dagar jag vill jobba typ, underbart!!
  • Gocart i fredags och som vanligt låg jag bland dom sista i början, men som alla andra gånger så väljer jag rätt spår i finalen och blir fyra, synd bara att jag inte kom ikapp claes nu ligger vi lika i medalj-ligan fast han har lite ädlare valörer så han leder väl på målskillnad typ.

jaha då fick jag väl med allt! kan ju passa på att slänga iväg ett krya på dig till elin som har brutit ett ben i foten och inte kan jobba ordentligt! kan ju förstå hur det känns. det är ju tur att hon inte har ett eget rum om jag skulle ge tillbaka för alla gånger hon städade mitt när jag gick på kryckor alltså :p men jag lovar henne att jag kan passa rocky om det behövs!

Jag börjar tveka på mitt bloggande. Det känns så vuxet att skriva blogg och jag känner mig inte så vuxen, så det blir lite som att darth vader skulle vara julvärd i svt på julafton, inte helt rätt.  

over and out.


glad och nöjd

glömde ju skriva förresten att det blev ju en del shopping. ett par t-shirtar, två tjocktröjor, ett par skor, en klocka, en jacka, mössa, byxor, tre skivor, ett par solglasögon, en ipod och nya lurar till den. Men det bästa av allt.....det som pappa köpte (ett objektiv till kameran) kostade mer. snacka om att få valuta för pengarna!!






New York fortfarande

ja så var det dags....jag och pappa tog båten till frihetsguddinan. hon var....stor typ. men det var coolt man har ju sett henne i en del filmer så man kände ju nästan igen sig när man var där. men kan tydligen gå upp i henne, eller ialfall till hennes fötter men då fick man minsan köpa biljetter en hel dag i förväg och det orkade vi inte med så vi fick stå och titta upp på henne. Inte för att det gjorde så mycket vi blev nöjda ändå titta bara på pappa =)



efter en runda på ön så blev vi hungriga men maten där höll inte riktigt våran stadard, vi åkte inte till usa för att äta hamburgare eller korv. I allafall inte där :P Vi hittade dock ett par vykort har inte hört nåt om dom har kommit fram än. Vi kanske glömde skriva Sweden på, men isåfall sitter ju en lycklig Monica fredin eller Hanna fredin i New York med varsitt vykort från mig och pappa inte helt fel.



Vi blev som sagt hungriga så vi tog båten till manhattan och tunnelbanan till central park. Det blev burrito som luktade godare än var det smakade men det var hyffsat gott ändå. 
Efter maten begav vi oss mot parken och där låg huset där John Lennon bodde och medans jag var på jakt efter ett minnesmärke av John så kom det ut en liten tant hur huset typ 4 meter ifrån mig, WOW tänkte jag hon hade livvakt, coolt. Efteråt sa pappa att der var Yoko Ono. Jag tycker fortfarande att livvakten var häftigast!
Men men vi tog oss en promenad i parken och det var trelvigt. Först träffade vi på några coola gubbar (och en tjej) som spelade Beatles låtar, det var en massa människor som stannade och sjöng med i låtarna det var så att man fick lite gåshud faktiskt. Till och med jag var tillräckligt allmänbildad så jag sjöng med några rader även om det var mest i mitt huvud för jag ville inte förstöra stämningen med min ljuva sångröst. 
Eftersom det halloween stod för dörren så hade dom ett rullskriskodisco mitt i parken. Det var roligt att titta på alla goa svettiga 30+ are som åkte omkring där, fast dom var väldigt duktiga som flesta så det var faktiskt roligt att kolla på.



nu började jag behöva en toalett men det fick dröja ett tag det fanns ju så mycket att se. Den berömda isbanan som man ser i alla filmer tillexempel men där fick pappa stå för fotograferingen. När vi kom ut ur parken så tyckte jag mig höra musik och var tvungen att kolla upp vart denna kom ifrån. Det var en högtalare. Fast det var inte den som var intressant utan det som dem som ägde högtalaren gjorde. Dom dansade och det var dom väldigt bra på, lika bra på att underhålla och käna pengar må jag säga också. Det här är lite av det dom gjorde.



dom hoppade..



och snurrade..



till och med studdsade!

sedan var jag absolut tvungen att gå på toaletten som jag inte hade fått göra än, fans inte så många buskar i cetral park som man kan tro. Så då fick allt Donald Trump sträcka ut en hjälpande hand (inte bokstavligt talat). Men jag menar kan man stämma folk för att dom säger att man har några miljoner dollar mindre än vad man egentligen har så får man bjuda på ett toalettbesök av en ung svensk turist. Så hade vi vart i Trump tower också!

japp det var väl min usa resa typ. Eller inte riktigt men det är iallfall allt som kommer komma upp här resten får jag väl berätta live istället!

New York

New york new york, vet inte vart man ska starta, men att börja med flygresan dit verkar ju vettigt.
jag fruktade den otroligt långa resa som lite smått otroligt gick bakåt (!?) i tiden, 8 timmar mer exakt men så kom vi på planet och vad upptäcker man?



resan var räddad 8 timmar har aldrig gått fortare!

Och detta var bara början. Så fort vi kom in till manhattan (som inte alls gick fort, värre köer än göteborg i den där staden) 
så förstod vi varför NY är en av världens mest besökta städer. Till och med affärerna var otroliga B&H photo som vi gick till för att pappa skulle köpa sig ett objektiv var som ett tivoli, lådor med beställda varor flög i taket på små rullband, massa gubbar med små hattar och flätor i både hår och skägg och överallt. det var säkert lika många som jobbade där som det var kunder i butiken, fantastiskt.
När vi kom ut hade det blivit skymmning så vi tänkte att vi går till time square det ska ju va häftigt på när det är mörkt. Det var inte alls häftigt, det var super duper häftigt om det ens räcker, helt galet. Vet inte ens vad det var som va så häftigt det var bara en sån stämning där!



det var våran första dag i NY och det blev bara bättre och bättre men nu orkar jag inte skriva mer för i kväll men ni kan ju få en liten ledtråd vad nästa inlägg kommer att innehålla.



kan även bli något om ett högt torn som man kan gå upp i.

ciao bella, eller ska jag säga good bye för att behålla  stämmningen.

RSS 2.0