hajk

Igår åkte jag och Magnus iväg till Malibu för att gå på hajk. För mig har hajk alltid betytt att man går ut i skogen, bygger ett vindskydd och lever på bark och rötter. Här i USA så är det mer en promenad i skogen, ibland innefattar detta också en del bergsklättring.
Eftersom vi var tvungna att åka buss så bestämde vi oss för att åka tidigt. Klockan 07:00 hoppade jag på bussen, tre byten, ett stopp i Santa Monica och 3 timmar senare så hoppade vi av bussen och skulle leta reda på vart vårat "trail" började. Det här löste vi ganska bra eftersom jag hade varit smart nog att fixa fram en karta till oss dagen innan.

 

Vi hade tre stycken slingor att välja mellan, en lätt, en svår och en som vi inte visste vart den låg, vi valde den svåra. Den skulle ta typ 2,5 timmar att gå runt och där skulle också finnas vattenfall! Den här slingan började mitt inne bland alla fina hus uppe i bergen. I början var det ganska lätt, vi gick på en stig, ibland gick det uppför och ibland nerför. Vi korsade några små bäckar innan vi kom in i en skog, och här låg det första vattenfallet.Efter detta så började den svåra biten, härifrån var det snarare bergsklättring som gällde. På en del ställen hade dom hängt ut rep som man var tvungen att ta hjälp av om man ville komma högre upp. Efter en stunds klättring så kom vi upp till nästa vattenfall och vi bestämde oss för att det var dags för lunch.
Efter en oerhört välförtjänt vila så gick/klättrade vi den sista biten upp till det 3e vattenfallet, och oj va värt mödan det var.vägen ner var, om möjligt, lite svårare. Att klättra uppåt i lera och grus är jobbigt och att försöka gå ner utan att halka var snäppet under omöjligt. Men både jag och Magnus klarade oss helskinnade. Det som var jobbigast på hela dagen var nästan att hålla sig vaken på bussen hem. Och det roligaste var nästan gubben som kom fram till oss på bussen och frågade om vi var svenskar, detta visste har redan eftersom han hade studerat anthropology och kände igen våran skandinaviska panna.
tjiipp och hajk!P.S Innan vi åkte hem försökte vi gå ner till stranden i Malibu. Detta var helt omöjligt, vid det enda stället där vi hittade stranden kostade det $5 att få komma in. Dom skickade iväg oss några km bort där vi kunde hitta en "public beach" vi lyckades aldrig hitta stranden men kolla vad vi hittade istället!en ny tid...eller?

Idag när jag skulle laga mat så hittade jag en intressant text på sidan av tomatsås-burken. Det stod såhär "blabla företagets namn....vi tror på att hjälpa mödrar att laga näringsrik mat åt våra barn". Det jag får ut av detta är att enligt det här företaget så är det alltså mammorna som ska stå för matlagningen åt familjen. Samtidigt på Spotify så spelas det en reklam just nu som går ut på att en kvinna klagar på att hennes man inte har något körkort och hans pappa måste komma och köra bilen varje gång dom ska någonstans. Kvinnan kan alltså inte köra bilen själv, hon ska ju stå i köket och laga mat åt familjen.
Så trodde jag att tiderna hade förändrats och det var helt okej att pappor lagade mat åt sina barn, och att mammor körde bilen när det var dags att hälsa på hos mormor, men så är det kanske inte. Hallå, 1940-talet ringde och ville ha sina ideologier tillbaka!!!!

stay with me


El Camino Golf Classic

Idag har vi vart och hjälpt till på skolans årliga golfturnering, denna hölls i Parlos Verdes uppe i bergen. Där bor alla som inte riktigt har råd att bo i hollywood men som har lite för mycket pengar för att bo nere med oss i dalen. Hade jag tagit med kameran hade jag kunnat visa hur löjligt fint banan låg med utsikt över havet, men det gjorde jag inte, däremot hittade ja en bild på google som är tagen på banan.La till mig själv i bakgrunden också så ni ser att jag verkligen var där.

Hjälpa till var det ja, det enda vi gjorde var egentligen att bära en kartong var från en bil in till restaurangen och sen rada upp alla priser på ett bord. Efter det var vi färdiga och fick vänta 4 timmar på att få mat. Jag och magnus spelade lite fotbollsbasket med en golfboll vi hittade, chrille lånade en klubba och gick till ranchen och slog lite bollar. Jag fick äran och slå ett slag också och smackade iväg bollen spikrakt en sisådär 130 m inför ett gäng imponerade tjejer från damlaget på skolan som också var där.
Maten va fantastisk men precis när jag satte gaffeln i efterrätten så fick alla hyper-bråttom och jag fick slänga i mig det sista så det var inte så kul!

veckan från hel...

  • uppsatts ska va inlämnad i morgon.
  • tal om social media ska förberedas och framföras i morgon.
  • Måste lära mig knyta slips eftersom jag är tvungen till att ha kostym på mig när ja framför talet.
  • matteprov på onsdag.
  • 6 matteläxor ska göras innan onsdag.
  • prov i hälsa på torsdag.

lovar att höra av mig nästa vecka och berätta om jag överlevde eller inte, just nu är det låga odds på att jag överlever.

birthday


Fresh

TAADAAA! Om någon undrar vad jag har gjort idag så ska jag berätta det för er. Började dagen med att i natt ta brädan hem från calle som bor nere vid stranden, det hela resulterade i två ordentliga vurpor. När jag väl kom hem gick jag och la mig och sov i hela två timmar innan jag vaknade pigg som en ärta och kunde inte sova mer på hela natten, klockan var då 03:00. Efter att ha kollat klart på första star wars filmen så fortsatte jag dagen med att spela bort 100 kr på poker. Nu hade det blivit dag igen och jag bar mig ut på stan för att leta upp en kostym som jag måste ha på tisdag när jag och två andra killar ska framföra ett tal om "social networking" i min public speaking klass. Jag lyckades hitta en hel kostym för 62 dollar, typ 400 kr. Nu var klockan ungefär fyra på eftermiddagen och resten av kvällen har jag ägnat åt att ändra om bloggen. Som vanligt hade jag inte koll på hur man gör med alla koder och grejer som man ska ändra på men till slut så fick jag det som jag ville ändå!

21

Ja då har an blivit ännu ett år äldre. Det hela började redan vid 12 snåret i går natt när Luchie och hennes dotter Tiffany sjöng för mig, eller egentligen började det väl några timmar tidigare när jag fick ett vykort av min kära syster Hanna.
Dagen har vart lite upp och ner här annars. Den började bra med att jag öppnade min mail och fick se att jag har fått jobb i sommar på Gekås, och var ju minst sagt en bra start på dagen. Sedan spenderade jag två timmar på med att ha lektion i engelska på skolan där jag håvade in ett A på min senaste essay. Lite senare får jag reda på att jag har ett prov i halsokursen senare på dagen, ett prov som jag hade två timmar på mig att plugga till, samtidigt som jag hade sjuuukt mycket läxor att göra till min public speaking kurs. Så min lunchrast var ju sisådär rolig. Men till min stora förvåning så gick nog provet i hälsan ganska bra och alla läxor redde ut sig till slut så det blev en bra skoldag ändå!
Nu på kvällen så har jag vart ute och ätit mat med Luchie och hennes bror och hans....ja jag vet inte om dom e syskon eller gifta faktiskt. Trevligt var det i alla fall och det hela avslutades med att personalen på restaurangen kom in med efterrätt samtidigt som dom sjöng för mig, underbart roligt tyckte jag!

Vill passa på och tacka för alla gratulationer också. Hur dom än har kommit, vykort, mail, SMS, facebook, skype....Tack så hemskt mycket allihopa, jag saknar alla ofantligt mycket och det ska bli hur kul som helst att få träffa er i sommar!

RSS 2.0