LA LA LA LA

Dear Mr. Fredin...bla bla bla bla...you have been accepted at El Camino College.

Idag går jag mest gått runt på stan och bara myst i regnet efter att ha hittat det här brevet i brevlådan, underbart. om jag bara vill så kan jag alltså flytta till Los Angeles i januari, och just nu så ser jag ingen anledning till att inte göra det. Att få bo i USA, plugga journalistik och spela fotboll samtidigt kan ju närmast beskrivas som en dröm. Den 25 januari ska jag vara där så med lite tur så får jag uppleva lite svensk vinter innan dess.

22 okt

Det som såg ut att bli två veckors ledighet ( ja så kan jag uttrycka mig nu när jag jobbar) blev istället fylld av jobb och stress. Nåja jobb i alla fall, och fylld kanske är fel ord. I tisdags på förmiddagen vid ca tvåtiden när jag precis hade gått upp ringer min chef och frågar om jag har lust att jobba lite i veckan. "Självklart" svarar jag lite lagom nonchalant, "jag har inte planerat något". "bra då ses vi kl 06:00 i morgon då". Detta betyder att jag går upp klockan tjugo i fem för att hinna med bussen och som jag nämnde innan gick jag upp klockan två på dagen. Den här natten sov jag inte åtta timmar direkt. Men inget ont som för nått gott med sig som man brukar säga. När jag hade jobbat ett par timmar kommer chefen och undrar om jag vill jobba dagen efter också, naturligtvis svarar jag ja även denna gång, och naturligtvis säger han "bra då ses vi klockan 06:00  i morgon då". Men denna gång lägger han även till "så ska jag kolla in ditt schema så kanske vi kan fylla på det". Och lyssna nu på det här drömschemat jag fick. I två veckor framöver. Fredag 10:00 - 19:00, lördag 06:00 - 16:00, söndag 06:00 - 15:00, måndag 06:00 - 15:00. Jag skulle nog aldrig nämnt att jag brukade jobba som bagare. Men inte är jag den som gnäller, på helger har vi ju 100% ob större delen av tiden!
Så ja nu är det bara att jobba aset av sig så får man se vart man hamnar. När Beatles var 21 år gamla så hade dom fem singlar på platserna 1-5 på USA listan. Det är ett år kvar tills jag är 21 undra vart jag har hamnat då.

11e okt 2010..

..kommer nu och för alltid vara den dagen då jag gjorde mitt första arbetspass på Gekås. Ett ställe som jag ska hänga lite från och till på ungefär fram till jul. En, vad jag har hört, fantastisk tid på Gekås. Jag lyckades också med konststycket att hamna på "till hemmet" avdelningen. Den med de flesta julprydnader naturligtvis.
Det hela började med en lång introduktion där man fick veta allt som möjligt finns att veta om Gekås typ. Jag kommer ihåg allt! Sen fick man kläder, skor och ett "lås-upp-alla-dörrar-kort". Sen var det inte mer med det, ut och jobba med er sa dom. Eller ja, idag fick vi ju gå med en annan som hade koll på grejerna, men i morgon ska vi vara ensamma. Man kan förklara mina arbetsuppgifter ungefär såhär. Ta en full pall, åk ner en våning, töm pallen på varor i butiken, åk upp en våning, lämna den tomma pallen, hämta en full pall, åk ner en våning, töm pallen...ja ni fattar kanske nu. Och samtidigt som du ska tömma pallen ska du svara på ungefär 350 frågor om vart olika varor finns i butiken, oftast är det gamla ta...äldre damer som frågar. Nu är det ju så att jag inte har någon aning om vart saker finns i butiken så just den biten kan bli lite jobbig.
Men dagen blev ganska bra tillslut i alla fall. Om man bortser från hemresan. Buss 555 stod och väntade i Ullared. Som alla vet så går buss 555 mellan Falkenberg och Ullared så jag hoppade på. Vad jag inte tänkte på att buss 555 också går mot Älvsered, och om man väl har åkt dit med den bussen så får man inte alltid åka med hem igen. Så där satt jag i solskenet och såg bussen åka mot Falkenberg igen, tom. En timma senare skulle nästa buss gå. Som tur var så hade jag en tjänst upp på en kille i mitt fotbollslag så jag ringde han så skulle han komma och hämta mig, 55 minuter senare kom han.

I förrgår så hittade jag en fågel i vardagsrummet efter jag hade sovit på eftermiddagen. Jag öppnade fönstret men han fortsatte flyga mot det stängda (och så ifrågasätter folk om människor är den smartaste arten på jorden). Efter att jag hade petat på den lite med flugsmällaren och han hade gjort en totaluppvisning i att spela död så kom pappa och lyfte ut honom.

kära dagbok...

varför har inte folk dagböcker längre? folk har bloggar. En del undrar säkert, "hur kan folk vilja lägga ut hela sitt liv på internet". Tjaa, om inte så hade jag behövt ringa massa människor och berätta vad jag har gjort idag, och hur hade jag visat folk den här gööör sköna bilden som togs idag när jag gjorde nåt.That's right, jag har gått och blivit golfare hehe. Vi har spelat nästan två gånger minst i veckan den senaste månaden.

Såja en annan sak. Läste aftonbladet för någon vecka sedan och hittar den något sorgliga rubriken, "skälldes ut av Ramsey - tog livet av sig". Artikeln handlade om en restaurangägare som hade tagit livet av sig. Som rubriken säger så hade han varit med i ett tv-program där den där elake engelske kocken skäller på alla. Saken vara bara den att detta var två år sedan och nu gick restaurangen hur bra som helst, snacka om att utnyttja en kändis. Så aftonbladet, här kommer en del rubriker ni kanske kan få användning av. "lär dig le som Zlatan, 10 steg till det perfekta leendet" eller "Här borstar Daniel tänderna för första gången som prins", eller kanske "Har du inte läst någon av våra 1000 olika artiklar om hur du går ner i vikt? då skriver vi en ny". Hör av er om ni behöver någon som ska skriva dom, kan ju lika gärna börja någonstans.


RSS 2.0