20 april

Kan ni gissa vad jag precis har gjort? Hanna vet antagligen eftersom hon har väl sett det på facebook, men alla ni andra 10 st som läser min blogg vet kanske inte. Jo det är såhär att jag precis har kommit hem från min allra första radiointervju! I ett timslångt program i lokalradion så var jag gäst/expert. Programmet handlade om fotboll, framför allt fotboll i falkenberg. Två killar, Tomas Andersson och Sören Wallnedal tippar och håller koll på alla falkenbergslag, och som lagkapten för böljan var jag inbjuden till programmet där vi pratade lite om hur det kommer gå för böljan i år och lite diverse andra saker. Det var skitkul, lite jobbigt att man inte hör det som lyssnarna hör men enligt Oskar så gick det hela bra. Det blev en del kniviga frågor, som när dom bad mig tippa div 5 södra dam, då fick man gå lite på kännsla men det löste jag nog ganska bra till slut.

18 april

Sådär ja. Nu är ansökningarna till högskolan ivägskickade. En till kalmar och "Journalistik och medieproduktion" och en till falun, "Mediekommunikation, idrott, medier och pr". Blir spännande att se hur det går med det här. Enligt förra årets antagnings statestik så ser chansen att komma in rätt hyffsade ut.

I veckan så har en ny konditor börjat jobba hos oss på ritz, så jag har fått agera lärare. Och ja, jag lärde henne allt jag kunde och det tog ju ungefär en vecka. Hon verkar vara duktig så det känns jättebra, förhoppningsvis så får jag jobba mest i bageriet i sommar. Om jag nu får jobba över huvudtaget, det är ofantligt spännande att jobba på Ritz säger jag utan att säga för mycket.

I kväll så har jag och pappa bokat resa till Paris, vi åker i slutet av maj. Det ska bli gött att få komma ut i vida världen igen. Med tanke på hur det var i New york så tror jag att vi ska kunna roa oss kungligt hos dom bagguete och vinpimplande fransoserna.  Så de närmsta veckorna kommer väl att gå åt för att hitta en passade basker så jag ska kunna smälta in ordentligt där nere.
då sååå

I fredags så bar det av mot göteborg. Resan började bra med att jag svängde på motorvägen mot malmö, upptäckte dock detta rätt fort och kunde vända i slöinge. Tur att jag hade gott om tid på mig och att jag visste precis vart Scandic opalen ligger i göteborg. Eller trodde att jag visste rättare sagt för när jag var i göteborg på den plats där scandic borde ligga så var det inte där. Men efter lite hjälp av min härliga syster och Björn så var ja framme vid hotellet en hel minut innan det var samling. Efter lite västutdelning och information om vad som skulle hända under dagen så gick vi bort mot vallhalla ip där vi skulle ta oss an dagens första träningspass. Det var en av de två amerkanska coacherna som tränade oss och första träningen var ganska lätt med lite uppvärming och sen smålags spel. Gick helt ok för mig fast jag blev fruktansvärt trött. Men efter en lättare lunch på McDonalds så var man på gatan igen. Nästa pass så spelade vi elva mot elva i tre perioder, Jag undrar om dom gör så i USA? Nu fick jag i allfall spela mittback i 90 min med ca 5-6 min paus vilket resulterade i en fantastisk kramp! Rutinerad som jag är så har jag ingen aning hur man ska göra i sånna situationer så jag låg mest på planen och kved innan jag fick hjälp.
Efter sista träningen hade vi ett lite möte där de två coacherna berättade lite hur det fungerade att gå på collge och lite vad dom sökte för spelare. Nu ska ja vänta en vecka ungefär tills dom har gått igenom filmerna som spelades in när vi tränade och så ska dom höra av sig och berätta lite vad man har för chanser att komma till USA, tror jag att dom ska göra i allfall. Sen får man väl bestämma sig om man vill ha hjälp av Bluechip.

Igår var det dags för högskoleprov också. Dum som jag är så har jag ju åtagit mig världens jobbigaste jobb så jag var ju tvungen att gå upp klockan 04:00 för att jobba innan jag kunde sticka iväg till gymnasieskolan. Där satt man heeeeeela dagen, som naturligvis var den finaste på året hittills. Provet var ju rätt svårt men det gick nog rätt bra ändå tror jag. Nu är det väl bara att söka till högskola och sen vänta och se vart man tar vägen i höst.


showcase

Idag var det dags för showcase i göteborg. En chans att visa upp sig innom fotboll för amerikanska choacher. Det blev en oherhört spännande dag. Men det tänker jag inte berätta om förens i morgon för nu är klockan mycket och jag ska upp o jobba kl 04:00 i natt, efter det blir det högskoleprov hela dagen!

11 timmar...

Så länge stod jag på jobbet idag. Löjligt tråkigt var det men jag hade i alla fall 30 min frukostrast. Dagen började för övrigt bra med att jag försov mig en timme. Som om inte detta vore nog så ska jag jobba igen på påskafton. Då är vi ioförsig två stycken så det kommer för hoppningsvis gå ganska smärtfritt. Nu blir det väl 11 timmar i sängen innan man är på banan igen!

RSS 2.0