la la lalalala

Train - Hey, soul sisterJobb till sista maj, hela sommaren om jag vill, lönehöjning, jobba i bageriet. Life is good...
äntligen!

Årets sista semla...


...det tackar vi för!

hej hej...

Som ni kanske har märkt så har redigerar-Hjalmar varit i farten igen. Jag vet inte om jag är så förtjust i honom faktiskt. Nog för att han får sakerna gjorda, och visst är blir jag nöjd med resultaten. Men han är så förbenat vimsig av sig. Eftersom han inte riktigt vet hur photoshop funkar och vad man kan göra med alla verktyg så prövar han sig fram. Ofta kan detta ta flera timmar, ibland dagar. När han sedan är klar så har han knappt någon aning om vad det egentligen är han har gjort, och framförallt så kommer han absolut inte ihåg hur han gjorde det. Så när jag vanliga Hjalmar ska försöka mig på att göra om detta så får jag sitta och göra om samma procedur igen. Så mycket tid jag har slösat bort på grund av redigerar-hjalmars dåliga minne.
Och så har vi ju problemet med sittplats. Eftersom jag aldrig skaffade mig ett skrivbord då de flesa läxor gjordes antingen liggandes på golvet eller i skolan 10 min innan lektionen skulle börja så har jag ett par mindre ergonamiska platser att utföra mina photoshop sessioner på.
Vi har sängen tillexempel. Där tvingas man ta till "kinesiska lunch-ställningen" där man sitter med benen i kors och ryggen kutad över datorn. När man sedan reser sig upp så känner man sig som ett alldeles för gammalt gummiband ( ni vet ett sånt som bara blir till smulor när man försöker träffa storasyster med ett perfekt skott i huvudet). Så sängen är alltså ett mindre bra alternativ.
Sedan har vi pallen vid bokhyllan. Där tvingas man istället till den lite mer krävande "kanin på span-ställningen". Här sitter man på en för låg pall med datorn ungefär i jämhöjd med bröstet vilket innebär att man har händerna precis under hakan, och ser därmed ut som en kanin som precis fått korn på något, en hund tillexempel. Den här positionen innebär alltså, träningsverk i armar och framför allt ont i rumpan då pallen är gjord av trä. Allt som oftast innebär den här platsen även nackont och problem med knä eftersom man ej kan sträcka på benen.
Ett tredje alternativ på plats att uföra photoshop sessioner på är köket. Köket är absolut den bästa platsen för att undvika de flesta sorters fysiska olustigheter. Men det finns ett stort minus i distrahtions moment. Skafferiet med alla des förnödenheter innebär att efektiviteten minskar drastiskt och tiden framför datorn förlängs.
Så det verkar som om jag får fortsätta med att prova mig fram genom photoshop. Men då har jag ju i alla fall något att göra. =)

jobb!

Nu, efter två låååååånga månade så har jag äntligen fått ett jobb. Eller äntligen. Egentligen vill jag ju inte ha jobbet. Men nu blev det så att jag fick ta över som konditor efter att Moa tackat för sig och lämnat ritz. Så nu är jag chef, eller i alla fall ansvarig konditor. Detta påpekar jag så ofta jag bara kan till Roger vilket har är måttligt glad över. Inget mer sopa golv i bageriet om man säger så! Men som sagt så är jag väl egentligen inte så värst överförtjust i yrket konditor och om jag lyckas få tag i något annat jobb så tar jag det istället men det är ju alltid bra att jobba så jag får hålla ut så länge det går.
Något annat spännade som har hänt är jag har anmält mig till en "soccer showcase" i göterborg. För alla som inte vet vad detta betyder (mig själv inkluderad) så är det ett slags läger där man visar upp sig för ett par coacher för olika universitet i USA. Det håller på en hel dag och så får man information om ett företag som sysslar med att hjälpa folk att ordna stipendier till college. Bluechip heter företaget och det är dom som anordnar showcasen.

viktigt...

Vad har orden, riktigt, Oskar och inte gemensamt?

Dom  går inte att skriva fort på tangentbordet. ritkgit, Osakr och itne....

I morgon ska jag till jönköping och kolla hockey med mor. Förhoppningsvis så ställer hv71 sitt a-lag på planen mot luleå istället för p14 som tydligen spelade mot förlunda och förlorade med 7-3.


RSS 2.0