28e maj

Elin, rich och rocky har vart här en i en vecka nu och vilken vecka det har varit! I tisdags var vi på djursjukhuset i slöinge och kollade på bervely hills på tv, spännande! I onsdags var vi på gekås. Jag köpte två rullar choklad och en bok. Engelsmännen och hanna köpte lite mer, festis...Eller ja dom köpte ännu mer men festis var den enda jag noterade att dom hade i sin påse och inte jag. I torsdags så åkte Elin och Rich till göteborg för att Elin skulle klippa sig. Varför undrar jag? Frisörer och pizzerior är ju det enda vi har här hemma i falkenberg. I vilket fall som helst så lämnades jag och rocky kvar här hemma vilket innebar att vi sov till kl 1 istället för halv 9 som det blev när Elin var hemma. Efter en snabb frukost så gick vi till vallarna där vi spenderade en timme med att beskåda grisar och fiskare (ibland både och höhö). När vi var mitt uppe i vårt beskådande så ringer Elin och berättar att vi ska åka och käka glass när dom kommer hem. Hoppsan tänker jag, rocky har ju redan fått glass idag. Detta löser sig dock fint för när vi beställer glass och det blir rockys tur så har vi redan betalat och satt oss. Så hans vatten och en skopa vaniljglass i en bägare blir inte av. Detta bidrar dock till att rocky blir hämndlysten och vi får minsan känna på ett och annat i soffan senare på kvällen!
Nu ska jag börja packa för om en timme så åker jag och pappa till Paris. Eller inte paris utan först Köpenhamn och sen Paris. Tänk en helg i bagguetternas förlovade land (säger man så?) Bland vinflaskor och baskrar, randiga tröjor och smala muschtascher, dålig engelska och slemmiga sniglar. Vi ses om en vecka!21a

Jahopp inte mycket blogg på senaste. Kan bero på att det händer absolut ingenting just nu faktiskt. Men i tisdags så var jag och Jeppe C och Carro ute på utflykt faktiskt. Vi åkte till Yngered. Eller, döda fallet lite mer exakt. Jeppe hade läst i "en bok som inte var en bok" att detta skulle vara en av hallands finaste platser. Så vi packade med oss lite mat och drog iväg. För alla er som inte vet vart yngered ligger så måste jag göra en grymt besvikena med att säga att jag själv inte har någon aning. Vi hade en vägbeskrivning men den funkade inte så bra så vi fick ta hjälp av våra mobiler för att hitta (tack gud för googel-maps). Vi började köra mot Ullared och svängde höger i Köinge förbi kyrkan. Mer exakt än så kan jag inte förklara. Dock ska det sägas att vi var ganska säkra på att vi körde fel väg dit. När vi väl var framme så får jag lov att säga att boken och Jeppe hade rätt, visst var det fantastiskt vacker där!
Efter lunch i skogen bland vitsippor och andra blå blommor blev det efterrätt ute på stenarna med utsikt över vattenfallet. Kan ni tänka er va? Och så går jag runt och klagar på att jag är arbetslös!
På vägen hem "lånade" vi nästan en båt för en tur på en sjö, men det är en annan historia.

6e maj

Pappa har lämnat mig för England igen, och som han lämnade mig sen! Hela skåpet fyllt med återvinning, en full tidningskorg, ett diskberg värt namnet och lägg därtill en tom diskmedelsflaska. Men är jag den som klagar? Ja det kanske jag är ibland. Men nu har jag faktiskt kavlat upp ärmarna och tagit itu med sakerna. Återvinningen är borta och kvar i tidningskorgen ligger bara de senaste dagarnas tidningar och sprattlar som fiskar längst in på en långgrund strand. Disken är sedan länge diskad och står nu tryggt på sin plats i skåpen.
Idag har jag gett mig på våran stackars ugn också. Uppdrag "grymt fettigt innerglas" är påbörjad och nu under den timslånga väntan på att fettrengöringsmedlet ska göra sitt så passar jag på att fundera ut dagens mat. Antingen blir det gårdagens köttfärsås som blev rankad topp 2 på Oskar Anderssons lista över köttfärsås. Detta skulle väl motsvara ungefär en 4 stjärnig resturang på brodway i New york. Eller så får det bli pasta carbonara.
Mycket pasta? Det finns en enkel förklaring till detta. Idag spelar vi match mot vessige. Två lag som är topptippade av de flesta och en vinst här skulle betyda ett lite ryck för oss i serien. Så bring your a-game vessige och försök stoppa "water blue crew".Gårdagens lunch. Pasta med grönsaker, kyckling och sweetchillisås..........jag älskar frysdisken på ICA!


Födelsedagsblommorna från mamma står och lyser upp köksbordet i pappas frånvaro.

4 maj

Igår så hände det oundvikliga, jag lämnade tonåren bakom mig och klev rakt in i.....ja vart är jag nu? är jag vuxen  eller är jag ungdom? kanske ung vuxen. Den största skillnaden är väl att jag får betala fullpris på bussen och handla på systemet. Det är faktiskt med en viss besvikelse jag lämnar tonåren. Jag tycker faktiskt inte jag fick ut allt jag borde av dem. Jag menar, hur snäll och otrottsig har jag inte vart mot mamma och pappa, dom har nog haft det lite för lätt genom mina tonår. Men nu när pappa än en gång har lämnat mig och icakortet hemma så kanske jag kan ta igen lite genom att inte diska på hela veckan, hoppas du läser detta snart pappa så kan du gå hela veckan och vara orlig för berget som väntar när du kommer hem!
Födelsedagen spenderades tillsammans med mamma, först en sväng i varberg. Efter att ha kommit fram till att varberg är en bra mycket fulare stad än falkenberg så åkte vi hem igen åt tårta och tog en sväng med våra kameror. På kvällen så blev det en lite spontaninbjudning av mina vänner på tårta, men nu har ju som sagt pappa åkt till Englad och jag är "mellan två jobb" så festan kan fortsätta hela veckan lång!
Nu har jag också efter flera månaders lång väntat skaffat mig en ny kamera! en canon eos 450d. Såååå här är väl en lite trevande inledning på nåt som förhoppningsvis blir ett långt och stadigt förhållande.
RSS 2.0