Amerikanare?

Dagen spenderade jag på gallerian som ligger typ 2 minuter från huset. Den ska tydligen va en av Kaliforniens största så man kan spendera ganska mycket tid där. Hur som helst, när jag som bäst gick omkring där och funderade på allt och ingenting så mötte jag två vakter. På håll så märkte jag att dom kollade på mig och när vi kom lite närmre varandra så stannade dom mig och sa, va med nu för det här är roligt. Så sa dom ju inte utan dom sa så här "Ursäkta men du måste ta av dig luvan här inne". Ehh, ursäkta va sa du nu sa du? "jo du måste ta av dig luvan för vi måste se hela ditt huvud". Först trodde jag det var nåt slags practical joke som mamma låg bakom. Hon brukar ju ibland fråga om jag fryser när jag har luvan på mig inomhus. Men nej det var inte mamma som låg bakom det här. Det var tydligen en policy dom hade i gallerian. Ja, så vad ska man göra? Jag tog ju av mig luvan och skakade lite på huvudet, amerikanare är ju speciella det vet man ju. Sen kom jag att tänka på alla som har mössa på sig, eller dom som har keps. Säger dom åt dom att ta av sig dom?

Nu har jag bokat flyg hem också. Eller det var inte helt sant för jag kommer göra ett lite depåstopp i England innan jag kommer hem till Sverige. Så runt den 17e juni är jag hemma igen.

sommartid!

Nu är det sommartid här i USA och om jag har förstått det rätt så är det inte det i Sverige än. Så nu är vi alltså bara 8 timmar efter er. eller?
Jaja det har hänt lite saker här nu i LA. I fredags så var jag och magnus i skolan på kvällen och kollade på två high school all-star team som spelade fotboll mot varandra. Det var alltså dom bästa spelarna från dom lokala skolorna som möttes. Vi var där och träffade några spelare från el caminos damlag och någon från herrlaget också. Hjälpte till att registrera och dela ut tröjor till dom som skulle spela. Det mest spännande som hände var när en kille ville ha nummer 21 och han såg ut som ett frågetecken när jag frågade om det var för att Peter Forsberg brukade ha det numret. så jag fick förklara för honom vem Peter Forsberg är.
Och i söndags så var alla vi fyra svenskar inbjuda till en familj på middag. Det är Christopher som har träffat några tjejer i skolan, så i söndags var vi och käka lunch med dom och så bjöd en av dom in oss på middag senare på kvällen. Eftersom dom hade märkt att jag var lite kräsen med maten så frågade hon om Lasagne lät som en bra idé? det gjorde det absolut tyckte jag eftersom de är de bästa jag vet! Så vi åkte dit på kvällen och träffade hennes föräldrar och syskon och kusiner och allt vad det var. Jag förstod inte riktigt vilka som var familj och vilka som var vänner men alla var jättetrevliga i alla fall. Så vi var där och käkade och spelade spel och sånt man gör när man är vuxen. Och den familjen var kristen också, som dom flesta andra här i USA. Så när pappan sa att vi skulle be bordsbön innan maten så kollade han på oss och eftersom vi allihopa antagligen såg ut som fågelholkar så garvade han och sa "det är nog första gången för er va?" Jag var mest orolig för att dom skulle gå runt så att alla skulle säga något, så på någon sekund där så förberedde jag ett lite tal "jag vill tacka mamma och pappa (det ska man säga, de har jag hört på oscarsgalan) och alla mina vänner...." längre än så hann jag inte innan jag märkte pappan redan var klar med bönen och vi inte behövde säga ett ord.

ingen tid

Som ni kanske märker så är skolan här i USA mycket mer tidskrävande än var den var hemma i Sverige. Läxa efter varje lektion och just nu har jag en massa prov att göra också. Idag var det prov i min hälsa- kurs. Vi har läst om olika personligheter, mental hälsa, stress och psykiska sjukdomar. Men det här provet var ganska enkelt om man jämför men vad jag är van vid. Vi fick ett papper med fyrtio "sant eller falskt" frågor, så skulle man bara kryssa i svaret på ett svarspapper (scamtron heter det, man köper dom själv. Så har man inte något svarsformulär så kan man inte göra provet). Det kändes bra och jag behövde bara chansa på ett par frågor. Nästa vecka blir det dock mycket värre. Då är de dags för första matteprovet, Huu! Även om det känns som att jag har koll på det vi gör just nu så har jag ju glömt det vi gjorde för två veckor sedan, så hur jag ska komma ihåg allt på provet har jag ingen aning om. Jag vet ju hur jag kommer fördriva tiden i helgen i alla fall! Sedan håller vi på att skriva en essay på engelskan också, vi ska skriva om en händelse eller person som har betytt mycket för oss. Jag valde faktiskt att skriva om, hör å häpna, Oskar!! Och inte nog med detta så har jag skitmycket att göra på farmville också!! 
Så ni förstår att jag inte har mycket tid över just nu. Men i lördags så passade vi på att åka in till downtown och kolla på hockey. LA kings mot Colorado, vi bokade biljetter för att vi ville se foppa spela och dagen efter vi hade bokat biljetterna så var huvudnyheten på Aftonbladet "Foppa Slutar". Jättekul tyckte vi med tanke på att LA spelade mot detroit (som är sprängfyllt med svenska spelare) två dagar senare. Men Kings vann i all fall och NHL är så mycket roligare att kolla på än elitserien, det enda som är tråkigt är att det inte finns några hejaklackar här.det blev mål för kings och dom lekte "hur många hockeyspelare får plats i ett mål"


LA kings vann till slut med 4-3. Vi satt och hoppades på förlängning och straffar men det blev inget med det!

RSS 2.0