27e

I snart två månader har jag vart tvungen att traska runt i Falkenberg och bara hört på ett öra, det är helt sant faktiskt. Min trogna följeslagare som följer mig överallt har nästan gett upp nu, min iPod håller på att dö, snyft. Men så i fredags bestämde jag mig för att låta den gamle stackaren pensioneras. Jag gick ner till Expert och fem minuter senare så var jag hemma igen med en alldeles ny familjemedlem. Nano heter han. Både jag och min gamla iPod är väldigt nöjda med uppdateringen.
Hela helgen har jag nu spenderat med att lägga in all min musik på Hannas dator. Alla låtar ligger nu i deras rätta album och med skivomslaget inlagt. Som sagt, hela helgen har jag spenderat framför iTunes.
26e

För en vecka sedan så avgjordes vilka människor som ska bestämma vad som är bäst för svenskarna de kommande fyra åren, mitt lag förlorade. Jag ska vara ärlig och säga att jag tror inte det spelar någon större roll vem som är stadsminister. Att de rödgröna är kommunister och de blåa skulle ge allt till de rika känns väl som ganska gamla ideologier som mest lever kvar för vi vanliga människor är för lata för att ta reda på vad partierna egentligen vill, och för att det är lättare att snacka skit om sin motståndare än att försöka förklara bra saker med ens eget parti.

Som jag sa så är valet över men diskussionerna om vad som är rätt och fel är långt ifrån borta. I kväll har jag spenderat kvällen hemma hos Andersson, där är inte lätt att få en syl i vädret kan jag lova, inte ens för dom som ingår i familjen. Förut har jag oftast hållit mig utanför diskussioner som dessa, av den enkla anledningen att jag inte är tillräckligt påläst i ämnet. Men på de senaste har jag märkt att man behöver inte vara så värst påläst, man behöver knappt veta vad man pratar om. Om man bara vet en liten smula och upprepar detta på så många olika sätt man bara kan så kommer man till slut låta övertygande, eller i alla fall så kan man hålla diskussionen levande. På dagens agenda stod, privatiseringen av sjukhus och skola, SD's vara eller icke vara i regeringen och Sveriges lag. Hur mycket tror ni jag kan om detta?
Det är läskigt att ge sig in i en diskussion med människor som har levt tillräckligt länge att dom har kunnat säga, "internet är en fluga" och "telefon utan sladd, haha" till och med "utsvängda jeans och axelvaddar är sååå hott". Men jag klarade det galant, så bra att jag funderar på att ge mig in i politiken, och jag tänker få igenom ett lagförslag om att alla nybyggda hus och lägenheter måste innehålla diskmaskin. Önska mig lycka till, jag vet att du önskar det fanns en lag som denna!

val val val.....

jahopp inte nog med att de är söndag, det är val också och då är det inte långt mellan valvakorna på tv-kanalerna. Eftersom jag inte ville gå och lägga mig än så fick jag söka mig långt bort från de populäraste kanalerna och det jag hade att välja mellan var, en halvtaskig italiensk fotbollsmatch, en halvtaskig spansk fotbollsmatch eller min personliga favorit "matte söker husse". Nä det är nog inget för mig. Istället kollar jag på The Office på min dator samtidigt som jag avnjuter pappas lagade middag som består av kött, potatis och sås, jag la även till en egen liten krydda, ketch....skojade bara, lingon.
Denna fina mat kunde jag inte äta tillsammans med pappa eftersom min mage då var full av smörgåstårta som det bjöds på efter att vi idag fixade seriesegern efter 7-1 mot bärnared. Tio år sedan var det böljans herrar vann en serieseger, det var fyrtio år sedan böljan vann nyårscupen, vi vann både och i år!

5:an

Ja efter en ganska övertygande 8-1 seger mot ätrafors så är böljan åter tillbaks i 5:an. Även seriesegern är i teorin säkrad, om vi nu inte släpper in 34 mål de sista två matcherna vill säga.
Idag har jag också varit med och handlat idag det var första gången sedan, tjaa jag kommer inte ihåg. Så nu ska jag gå och äta upp allt vi handlade så vi kan göra det igen, är de inte det livet går ut på?

Varför!?

Nu, efter fyra veckor så har Roger kommit tillbaka från sin semester. Det betydde dock inte att jag fick vila ett dugg eftersom våran konditor Bea passade på att smita iväg till Grekland. Så en vecka i konditoriet för min del alltså, soft tänkte jag. Men då visste ju inte jag att sparbanken skulle fylla år i veckan, 140 år till och med, grattis. Men var det verkligen värt att fira med tårta? till alla kunder! Tjugo stycken princesslängder ska dom ha. Glömde jag säga att dom skulle vara långa som plåtar allihopa? Samma vecka bestämmer sig någon för att gifta sig också, grattis till er med, men var det nödvändigt med tårta? Fast nu kom Mariette till jobbet idag och sa att dom var jätte nöjda med tårtan så visst är jag lite nöjd med mig själv. Ett extra stort tack till min kära pappa som hade bemödat sig kvällen innan att skriva ner sina förslag om hur tårtan skulle se ut. Jag hade det åtanke hela dagen (även om jag inte gjorde nåt av det han föreslog)
Så här i val-tider så har jag fullt upp med att försöka klura ut vad de olika partierna vill hitta på om dom får makten. Jag vill ju absolut inte välja fel! Det går väl sådär, för det första så verkar det som de flesta egentligen vill samma sak, välfärd, bra skola, bra sjukvård bla bla bla. Idag kom jag till och på mig själv med att sitta och zappa mellan premiären av ullared och en partiledardebatt, fattar ni!? Jag som alltid brukade vara den som inte brydde mig ett skvatt om politik sitter nu och väljer bort högklassig svensk reality underhållning mot en partiledardebatt där jag inte ens förstår hälften av orden som sägs! Om jag inte visste bättre skulle jag säga att jag höll på att växa upp, hemska tanke.

ingenting!

näää just nu händer fasen ingenting. Jag jobbar men slutar om två veckor. Då kanske jag har lite mer att gör och skriva om men just nu händer ingenting. Eftersom de flesta som förut inte har gjort något på dagarna nu åkt härifrån så får jag vänta tills alla andra jobbat klart, och då sover jag oftast ändå, eller har träning. Jaja nog om det nu till.....näää ingenting. Det får vi ta nästa gång!

RSS 2.0