hajk

Igår åkte jag och Magnus iväg till Malibu för att gå på hajk. För mig har hajk alltid betytt att man går ut i skogen, bygger ett vindskydd och lever på bark och rötter. Här i USA så är det mer en promenad i skogen, ibland innefattar detta också en del bergsklättring.
Eftersom vi var tvungna att åka buss så bestämde vi oss för att åka tidigt. Klockan 07:00 hoppade jag på bussen, tre byten, ett stopp i Santa Monica och 3 timmar senare så hoppade vi av bussen och skulle leta reda på vart vårat "trail" började. Det här löste vi ganska bra eftersom jag hade varit smart nog att fixa fram en karta till oss dagen innan.

 

Vi hade tre stycken slingor att välja mellan, en lätt, en svår och en som vi inte visste vart den låg, vi valde den svåra. Den skulle ta typ 2,5 timmar att gå runt och där skulle också finnas vattenfall! Den här slingan började mitt inne bland alla fina hus uppe i bergen. I början var det ganska lätt, vi gick på en stig, ibland gick det uppför och ibland nerför. Vi korsade några små bäckar innan vi kom in i en skog, och här låg det första vattenfallet.Efter detta så började den svåra biten, härifrån var det snarare bergsklättring som gällde. På en del ställen hade dom hängt ut rep som man var tvungen att ta hjälp av om man ville komma högre upp. Efter en stunds klättring så kom vi upp till nästa vattenfall och vi bestämde oss för att det var dags för lunch.
Efter en oerhört välförtjänt vila så gick/klättrade vi den sista biten upp till det 3e vattenfallet, och oj va värt mödan det var.vägen ner var, om möjligt, lite svårare. Att klättra uppåt i lera och grus är jobbigt och att försöka gå ner utan att halka var snäppet under omöjligt. Men både jag och Magnus klarade oss helskinnade. Det som var jobbigast på hela dagen var nästan att hålla sig vaken på bussen hem. Och det roligaste var nästan gubben som kom fram till oss på bussen och frågade om vi var svenskar, detta visste har redan eftersom han hade studerat anthropology och kände igen våran skandinaviska panna.
tjiipp och hajk!P.S Innan vi åkte hem försökte vi gå ner till stranden i Malibu. Detta var helt omöjligt, vid det enda stället där vi hittade stranden kostade det $5 att få komma in. Dom skickade iväg oss några km bort där vi kunde hitta en "public beach" vi lyckades aldrig hitta stranden men kolla vad vi hittade istället!Kommentarer
Postat av: monica

Vem behöver gps med en sån karta??? Det där med bark och rötter hmmm, du som inte ens varit med i scouterna!!

2011-05-23 @ 11:25:56
URL: http://ombildad.blogg.se/
Postat av: Hanna

Hmm, nej bark och rötter har jag aldrig förknippat med hajk. Mer brända korvar och pinnbröd. Men ni verkar haft en fantastisk dag.

2011-05-23 @ 13:29:31
URL: http://tanthanna.blogspot.com
Postat av: .y

Alltså. Hur kom den dit? Har den åkt båt?

2011-05-23 @ 15:43:57
Postat av: Pc

Strålande beskrivning Hjalmar! Du har fått höra mycket av dina äldre systrar om deras strapatser och hjälteinsatser som scouter, det förstår jag. Hur dom fått klara sig själva under svåra umbäranden på sina läger och hajker. Dom ville väl imponera lite på dig... Nu vet du hur det egentligen var "...a nice walk in the wood..."

2011-05-23 @ 21:02:18
Postat av: hjalmar

ja har ingen aning ylva...men frågan jag ställer är, varför tar man med sig en sleten volvo om man åker till usa?

2011-05-24 @ 05:44:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0